Overbeharing

Overbeharing komt in twee vormen voor, namelijk hypertrichose en hirsutisme. Deze vormen kunnen vaak afzonderlijk voorkomen, maar ook gecombineerd.

Hypertrichose

Bij hypertrichose is er sprake van een overmatige haargroei op plaatsen waar er van nature al enige haargroei is. Fijne haartjes kunnen in het gezicht verschijnen, de haren op de armen kunnen in aantal en lengte toenemen en de benen en romp zijn meestal ook meer behaard. Deze vorm komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en wordt actief in de pubertijd.

Hirsutisme

De haargroei ontstaat bij deze vorm bij de vrouw op plekken waar de man meestal haren ontwikkelt. Het betreft plekken als de bovenlip, wangen, in de hals, rond de tepels, op de borst, de buik en liesstreek waar de vrouw meestal donshaar heeft. Ook op de armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’.

Oorzaken van overbeharing kan gedeeltelijk gestuurd worden door hormonen, maar kan ook aangeboren zijn. Bij hirsutisme is de meest voorkomende oorzaak een overgevoeligheid van de haarzak voor een normaal hoeveelheid mannelijke hormonen (androgenen). Sommige vrouwen hebben bij deze vorm ook een verhoogde hoeveelheid aan mannelijke hormonen in het bloed.

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


06 440 800 13


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur