Dermapen

De behandeling met de dermapen is een nieuwe techniek op het gebied van microneedling. De dermapen gebruikt minuscule steriele naaldjes die kleine kanaaltjes verticaal in de huid perforeert. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

De collagene en elastine vezels in de dermale laag van de huid zijn in het bijzonder belangrijk voor het in stand houden van een sterke, soepele en zachte huid.

De behandeling

Voor de behandeling wordt er hyaloronzuur aangebracht op de huid, waarna de dermapen met roterende bewegingen over de huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht ‘scherp’ gevoel die wel goed te verdragen is. Afhankelijk van de indicatie en huidconditie, wordt de behandeldiepte bepaald. Deze kan variëren tussen 0,5 mm tot 2,5 mm.
Bij diepere medische behandelingen (tussen 1,5 en 2,5mm) zullen er puntbloedinkjes tevoorschijn komen. Dat is juist de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en kan nog voor 1 à 2 uur roze/rood kleuren. Dat zal geleidelijk minder worden maar er zal nog enkele dagen een rode gloed zichtbaar zijn. Daarnaast zal de huid iets schilferen. De huidtherapeut kan indien gewenst een crème adviseren.

De huidtherapeut kan nauwkeurig bepalen wat uw huid nodig heeft en zal dit samen met u bespreken tijdens het opstellen van een behandelplan. Eventueel kan de huidtherapeut u EMLA crème (lokale verdovingscrème) adviseren om tijdig thuis (1 uur voor de behandeling) op het behandelend gebied te smeren. Deze moet intrekken onder folie. Op deze manier voelt u (bijna) niets van de behandeling.

Resultaat

Na een aantal behandelingen zal de huid steviger en gladder zijn, wat resulteert in een egale en stralende huidteint. Huidoneffenheden als rimpels en (acne)littekens zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwt, zullen ook verstoringen in het pigment verminderen ( pigmentvlekjes, ouderdomsvlekjes en zonschade).

Indicaties voor de behandeling zijn:
- De verslapte, verouderde huid
- Fijne lijntjes en rimpels
- Specifieke lijnen op de bovenlip
- Vergrote poriën
- Striae
- Littekens (acne, post-operatief en brandwonden)
- Alopecia
- Alle huidtypes (als opfrisser)

 BENIEUWD WAT WIJ VOOR U KUNNEN DOEN?


06 440 800 13


 WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG TOT VRIJDAG


 09.00 - 17.00 uur