Aandoeningen

Acne

Acne

Acne

Acne ontstaat door een verstoring in het haartalgkliercomplex. Talgklieren monden meestal uit in de haarzakjes. Talg zorgt voor het voorkomen van vochtverlies uit de huid, beschermt ons tegen bacteriën en schimmels en houdt de huid soepel.

Lees meer

Couperose

Couperose

Couperose

Couperose is een netwerk van kleine, rode en soms blauwe bloedvaatjes, die voornamelijk op de wangen, neus, kin en voorhoofd voorkomen. De klachten die couperose vaak met zich meebrengt zijn roodheid en het heel warm worden van het gezicht bij grote temperatuurverschillen. Daarnaast wordt deze aandoening als cosmetisch storend ervaren.

Lees meer

Fibromen/steelwratjes

Fibromen/steelwratjes

Fibromen/steelwratjes

Een fibroom is een goedaardige zwelling van de huid die vaak in huidplooien (oksel, hals of liezen) voorkomt. De kleur van een fibroom kan verschillen van huidskleur tot iets donkerder. Het hebben van diabetici en of overgewicht en oudere leeftijd vergroten de kans op het krijgen van fibromen.

Lees meer

Gerstekorrels

Gerstekorrels

Gerstekorrels

Gerstekorrels zien eruit als kleine, witte korreltjes/bolletjes op de huid. Deze komen vaak in het gelaat, met name rondom de ogen, voor. Een gerstekorrel ontstaat door een verstopping in de afvoergang van talg- en zweetklieren. Door de verstopping ontstaat er een propje (cyste) gevuld met witte hoornschilfers.

Lees meer

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken

Pigmentvlekken op de huid worden veroorzaakt door een te veel aan pigment. Er ontstaan lichte en donkere plekjes op de huid. Vaak komen deze plekjes voor op plekken dat het meest blootgesteld wordt aan zonlicht. Maar dat wilt verder niet zeggen dat het gezicht en handen de enige plekken zijn waar ze kunnen voorkomen. Ook op andere lichaamsdelen kunnen pigmentvlekken ontstaan.

Lees meer

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten

Ouderdomswratten zijn goedaardige vormsels aan de huid. Ze komen vooral bij oudere mensen voor (boven de 50 jaar) en kunnen verschillende vormen en kleuren hebben. In het begin heeft de wrat vaak een huidkleurig, geelbruin, grijsbruin plekje met een ruw, fluwelig oppervlak. Na verloop van tijd wordt deze dikker en groter, met een wratachtig oppervlak (bloemkoolachtig, hobbelig en brokkelig).

Lees meer

Overbeharing

Overbeharing

Overbeharing

Overbeharing komt in twee vormen voor, namelijk hypertrichose en hirsutisme. Deze vormen kunnen vaak afzonderlijk voorkomen, maar ook gecombineerd.

Lees meer

Lipoedeem

Lipoedeem

Lipoedeem

Bij lipoedeem gaat het om een verstoring in de aanmaak van het vetweefsel en werkt de afvoer van het vocht via de lymfevaten niet optimaal. Dit heeft als gevolg een onderhuidse ophoping van het vet en vocht. Lipoedeem is een gevoelige en een chronische aandoening.

Lees meer

Littekens

Littekens

Littekens

Littekens ontstaan door operaties, ongevallen en ook door ziektes. Een litteken maakt deel uit het natuurlijk genezingsproces van de huid. De ernst van de wond heeft invloed op de duur van het genezingsproces en maakt de kans op een zichtbaar litteken groot. Littekens kunnen niet alleen ontsierend zijn, maar kunnen ook pijnlijk zijn. Jeuk en verkleuring zijn ook vaak genoemde klachten.

Lees meer

Lymfoedeem

Lymfoedeem

Lymfoedeem

Het lymfestelsel maakt deel uit van het lichamelijk reiniging en afweersysteem. Het bestaat uit een netwerk van lymfvaten, -klieren en –knopen. De lymfeklieren en –knopen dienen als filters en bevinden zich vooral in de liezen, oksels en de hals.

Lees meer

Rosacea

Rosacea

Rosacea is en chronische huidaandoening, waarvan de oorzaak echter onbekend is. Vaak gaat deze aandoening gepaard met couperose, en is er de mogelijkheid dat er een branderig of stekend gevoel kan optreden. Ook kunnen er kleine bultjes/puistjes op de huid voorkomen.

Lees meer

Veneus oedeem

Veneus oedeem

Veneus oedeem

Bij veneus oedeem is er sprake van vochtophoping (oedeem) die door een stoornis in het afvoersysteem van de aders ontstaat. In de aderen zijn er kleppen aanwezig die in verticale houding het terugstromen van het bloed naar de voeten verhinderen. Als deze kleppen niet meer goed kunnen afsluiten, stroomt het bloed gemakkelijk terug. Hierdoor ontstaat er een druktoename in de aderen en haarvaatjes. Deze toenemende druk is verantwoordelijk voor het wijd worden van de aderen en vochtophoping.

Lopen is uitstekend om het afvoersysteem te stimuleren door de spieren van de kuit.

Andere voorkomende oorzaken van veneus oedeem zijn spataderen, hartproblematiek, trauma, zwangerschap en temperatuur (extreem warm).

Lees meer

  • Locatie Castella
    Cantheelen 6 22b
    5431 MC Cuijk

Bij Huid- en Oedeemtherapie wordt
uitlsuitend op afspraak gewerkt.

Copyright 2018 Huid- en Oedeemtherapie Cuijk